122. Pünkösdi Lélek

„A szél ott fúj, ahol akar, hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön és hova megy. Így van vele mindenki, aki a Lélekből született.” (Jn 3,8)

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Mindig lenyűgöz annak felismerése, újragondolása, hogy a Szentlélek, akinek erejével az Atya a világot teremtette, aki az embert létre hívta, akinek ereje Jézust a halálból feltámasztotta, ugyanaz, mint aki a mi lelkünkben él, aki a lelkiismeretünk vezére, aki éltet (nem csak a testileg, hanem főleg lelkileg), aki az örök élettel ajándékoz meg mindannyiunkat egyesével, aki megszentel, megerősít hét ajándékával, aki belülről vigasztal, ha szomorúak vagyunk, hittel, reménnyel ajándékoz meg, hogy szeretni tudjunk. Ő az, aki minket is feltámaszt majd az örök életre.

Ugyanaz a Lélek az, aki minket Isten képmásává tesz, aki minden fogantatáskor emberré teszi a magzatot, aki az örök élet és boldogság akarását, a belső ámen kimondását segíti az Isten hívására. Ő az, aki megszólal a lelkiismeretünkben, ha rosszat gondolunk, mondunk, teszünk vagy rossz úton járumk, ő az, akit Jézus kilehelt a keresztfán, akit rálehelt az apostolokra ezekkel a szavakkal: „Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, akinek nem bocsátjátok meg, az bűnben marad!” (Jn 20,22-23)

Ő az, aki a Krisztustól kapott hatalmat aktiválja, hogy az Egyház felszentelt papja az Úr nevében bocsássa meg meggyónt bűneinket. Ő az, akinek erejét az Egyház a szentségeiben kinyílvánítja és használja, aki leszáll a kenyérre és borra, hogy Krisztus testévé és vérévé legyen a szentmisében, hogy magunkhoz vehessük és bennünk éljen Krisztus.

Ő az, akinek tüze minket is átjár, ha hagyjuk, ha meg akarjuk hallani zúgását és ráhangolódunk Isten hullámhosszára. Ő az, aki erőt és kitartást ad nekünk, hogy életünk útját szentségben és igazságban, hűségben és szeretben éljünk mindhalálig. Ő adja a házastársaknak, a papoknak, a megszentelt életűeknek, nekünk karitászosoknak, és minden embernek a mindennapi igen kimondását, a szeretet gyümölcseit, a lelki örömöt, a békét, a türelmet, a jóságot, a kedvességet, szelídséget, hűséget, tisztaságot, szerénységet, önuralmat – mindent, ami a boldog, tanúságtevő élethez, küldetéshez szükséges.

Adjunk mindezekért, és minden, le nem írható, ki nem mondható kegyelémért hálát a Mennyei Atyának!

Jöjj Szentlélek, töltsd el híveid szívét és szereteted tüzét gyullaszd fel bennük!

Áraszd ki Lelkedet és minden életre kel! / És megújítod a föld színét.

Úristen, ki híveid szívét a Szentlélek világosságával tanítottad, add, hogy ugyanabban a Szentlélekben a helyeset megismerjük és az Ő vigasztalásának szünet nélkül örvendjünk! Ámen.

Hirdetések:

·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban május 26-án 10.50 órakor kezdődik.

·         Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: https://www.mariaradio.hu/musor/4814/Tevekeny_Szeretet

·         Felhívom mindenki figyelmét, hogy a facebook- és weboldalunkon folyamatosan frissülnek a híreink. www.karitaszkp.hu , Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központ | Facebook

·         A Szent Erzsébet Karitász Központ kérésére főtisztelendő Feldhoffer Antal plébános atya minden első hétfőn 15.30-kor karitász szentmisét mutat be a 1035 Budapest, III. ker. Kórház u. 37. szám alatti Szent József templomban. Miseszándék: élő és elhunyt karitászosokért. A következő alkalom június 7-én lesz.

·         A június 7-i szentmise után Mihalovics Zsigmondról, a Szent Erzsébet Karitász Központ első igazgatójáról emlékezünk meg a 90 éves alapítás kapcsán. Helyszín: 1035 Budapest, Kórház u. 37. Tervein k szerint on-line módon is meg lehet hallgatni Csorba Gábor megemlékezését.

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitász igazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkp.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Categories: