126. Krisztus szeretete sürget

Krisztus szeretete sürget minket…ő azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, ne maguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt.” (2 Kor 5,14-17)

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Aki megismerte az Urat, az minden bizonnyal meg is szerette. Megismerni és megszeretni egy folyamat részei. Eleje a megismerés és a vége a végtelen, a Szeretet. Gondoljunk csak vissza életünk korábbi szakaszaira, hogyan fejlődött ki a hitünk! Hogyan kezdtük keresni, megismerni az Igazságot, hogyan vágytunk arra, hogy életünk célját, értelmét megtaláljuk? Az igazgyöngyöt, a kincset, ami mindennél értékesebb.

Mindannyiunknak meg van a maga életútja, ami végülis az egyetlen Út, ami az Igazsághoz és az Élethez vezet. Olykor ez az út girbe-gurba, elesünk, visszaesünk, de újra felkelünk és tovább megyünk, eltévedünk, visszafordulunk, ellenkadunk, de újra erőre kapunk… Tekintsünk vissza néha-néha, hogy honnan indultunk, hol vagyunk és ellenőrizzük, hogy biztos-e, hogy jófelé megyünk! Adjunk hálát Istennek, hogy Önmagához vezet!

Mennél közelebb a cél, annál nagyobb lesz a lelkesedésünk, annál inkább sürget minket a vágy, hogy beteljesedjék bennünk mindaz, amit az Isten megkezdett bennünk. Mert bizony Ő indította fel bennünk a jóra, a szépre, a szeretetre való vágyat és Ő a szívünk motorja. Ő az, aki Lelket önt belénk, ha feladnánk a küzdelmet a szeretet győzelméért.

Krisztus szeretete azonban úgy sürget minket, hogy közben okosságra, bölcsességre, türelemre, mértékletességre is int. A sürgetés nem azt jelenti, hogy mindent most azonnal akarok, hogy meglegyen, hanem azt, hogy miközben lelkesen keresem az igazságot és dolgozok érte, engedelmes legyek és maradjak. Nem az én igazságom a lényeg (mert az torz és nem is igaz), nem az a lényeg, hogy nekem van, vagy nekem legyen igazam, hanem az, hogy az egyetlen Igazság érvényre jusson! Méghozzá általam is úgy, hogy meg tudjam különböztetni az én saját akaratomat az Isten akaratától, és hagyjam, hogy ne az én akaratom legyen meg, hanem az Övé.

Nehéz és emberileg lehetetlen feladat ez, kell a Szentlélek segítsége hozzá, hogy tisztán lássunk és jól döntsünk. Maga az Úr a példa számunkra, aki „azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, ne maguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt.” Azért halt meg, hogy mi éljünk, örökké boldogságban és arra tanított szavám és példáján keresztül, hogy csak akkor lesz élet, öröm, boldogság bennünk, ha le tudunk mondani önmagunkról másokért. Ha nem mi leszünk a legfontosabbak saját magunknak, hanem azok, akikkel kapcsolatba kerülünk. Így működik a házasság, az egyház, a karitász és minden olyan emberi közösség, ami megmarad, ami nem esik szét, ha a szolgáló szeretet, az alázat és az engedelmesség jellemzi.

Megismerni a hozzánk fordulókat, a rászorulókat, a szegényeket, azt jelenti, hogy meg akarjuk szeretni őket. Minden életút más, minden személy más tulajdonságokkal rendelkezik, de mindenkinek egy a célja: boldognak lenni mindörökké! Ez akkor is így van, ha ezt valaki nem ismeri fel. A karitász szolgálatunk legfőbb célja az, hogy rávezessük testvéreineket, felebarátainkat, Isten gyermekeit, hogy ismerjék meg az Igazságot, Jézust és akarjanak vele közösségben lenni, vele együtt járni az igazság útján és vele együtt célba érni! A győzelem, a munkánk sikere pedig abban áll, ha bármilyen kis mértékben is, de közreműködünk Isten megismerésének és megszeretésének folyamatában. Csodálatos és nemes cél ez és Krisztus szeretete sürget minket ennek a feladatnak az jóvégre viteléléhez.

Hirdetések:

·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban június 23-án 10.50 órakor kezdődik.

·         Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: https://www.mariaradio.hu/musor/4814/Tevekeny_Szeretet

·         Felhívom mindenki figyelmét, hogy a facebook- és weboldalunkon folyamatosan frissülnek a híreink. www.karitaszkp.hu , Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központ | Facebook

·         A Szent Erzsébet Karitász Központ kérésére főtisztelendő Feldhoffer Antal plébános atya minden első hétfőn 15.30-kor karitász szentmisét mutat be a 1035 Budapest, III. ker. Kórház u. 37. szám alatti Szent József templomban. Miseszándék: élő és elhunyt karitászosokért. A következő alkalom július 5-én lesz.

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitász igazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Iroda: 1035 Budapest, Kórház utca 37.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkp.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Categories: