0 Comments

Lelki Tábor Cserépfalun

Az idén nyáron, július 5-10. között a Szent Erzsébet Karitász – Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ szervezésében 17 gyógyulófélben lévő szenvedélybeteg vehetett részt a Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat (KASZ) egy hetes lelki táborában. Tizenketten az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyéből, a többiek a székesfehérvári és a váci érsekség területéről érkeztek. 

A tábor 13 éves múltra néz vissza: tíz évig, egy házaspár vendégszeretetének köszönhetően Somogybükkösdre utaztak a testi és leki táplálékot egyaránt keresők, majd 2019-ben Cserépfalvára, a Bükk lábánál fekvő kis faluba tették át a helyszínt. 

Az elhelyezés egy bérelt telken, az azon épült és erre a célra alkalmasan berendezett házakban történt. A reggeliről és a vacsorától a táborlakók maguk gondoskodtak, ebédelni átsétáltak a helyi kisvendéglőbe.

Délelőttönként elmélkedéseket hallgattak Fazekas György atyától, a KASZ lelkészétől, (az idén Szent Márk evangéliuma alapján Jézus példabeszédeit elemezte a magvetőről, a mustármagról, az elvetettmagokról). A hallottakat kiscsoportos beszélgetéseken beszélték meg majd szentmisével zárult az ebéd előtti program.

A délután kirándulásokkal, strandlátogatással (Bogács pár kilométerre van), vetélekdőkkel telt; esténként énekléssel, tábortúzzel, az utolsó estén műsoros esttel zárult a nap.

A résztvevők lelkileg feltöltekezve, élményekkel gazdagodva tértek vissza, abban a reményben, hogy jövőre talán ismét találkozhatnak.

Categories:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük