Sajtóközlemény – Esemény ajánló 2021. augusztus 30. Budapest

Lélek, közösség, zene, hit, játék – Mindenkinek 

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Családi Napja a Margitszigeten

2021. szeptember 11-én, szombaton, 10:00 és 15:00 óra között a margitszigeti Alsó-Nagyréten kerül megrendezésre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Családi Napja a Családok Jézusban Közösség és a Katolikus Társadalmi Napok szervezésében. Az ingyenes esemény hívők és nem hívők számára is kínál izgalmas családi programokat és előadásokat: zenészek, írók, közösségek, játékok, párkapcsolati sátor és sok más program kikapcsolódásra, elmélyedésre, találkozási lehetőségre hívja a látogatókat.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kísérő eseményének, a Családi Napnak a célja, hogy emberközeli pozícióba helyezze az egyházat és elérhetővé tegye minden érdeklődő számára: „Pál apostol azt mondja, hogy „Mindenkinek mindene lettem, hogy mindenkit üdvözítsek” (1Kor 9,22). Ennek szellemében szeretnénk, ha a Családi Nap lelkülete és szervező elve a következő lenne: minden jóakaratú ember meghívva és minden vendég megszólítva érezhesse magát.” – mondta el Liszka Levente, aki feleségével Liszka-Kaposi Rékával az esemény arcai és társszervezői.

A Családi Napon két színpadon lesznek előadások, koncertek, beszélgetések, emellett pedig több mint 70 sátorban mutatkoznak be a szerzetesrendek, közösségek. A nagyszínpadon és a kamaraszínpadon fellépő előadók, meghívott vendégek a produkcióikon túl beszélni fognak hitükről, Istennel való találkozásukról. Fellépnek Szalóki Ági, Lackfi János és Dr. Csókay András NEK hírnökök, Mező Misi és az Euchariszt Együttes, a Kaláka Együttes, ott lesz Hodász András atya és Göttinger Pál színházrendező az Irish Coffee zenekarral, és még sokan mások.

Az esemény két fő tematika köré épül fel, az egyik a párkapcsolat és házasság, a másik pedig a tágabb értelemben vett teremtésvédelem és társadalmi érzékenység. 

Ízelítő a programokból:

Egy kép a jövőnek! 13:00-kor a kicsik és nagyok élőképet formálnak, melyről drónfelvétel készül az utókor számára. Az élőkép szereplői baseball sapkát kapnak, ezért a részvételi szándékot előre jelezni kell a weboldalon!

Az esemény végén a résztvevők Székely János püspök atya vezetésével közös menetben vonulnak a Kossuth térre, az ünnepi szentmisére.

Kérjük tájékoztassa közönségét az eseményről, hogy minél több családhoz eljuthasson az ingyenes rendezvény híre!

Időpont: 2021. szeptember 11. (szombat) 10:00-15:00

Helyszín: margitszigeti Alsó-Nagyrét

Belépés: ingyenes

További részletek:

Weboldalwww.nekcsaladinap.hu 
Facebook oldal: https://www.facebook.com/katolikustarsadalminapok
Interjúkészítési lehetőség: előzetes és helyszíni interjúk készítésére lehetőséget biztosítunk bármely résztvevő szervezettel, előadóval. Lépj kapcsolatba kollégánkkal, aki segít az interjúk szervezésében: csaladinap@iec2020.hu.

Categories: