Szociális-karitatív alapképzés

A Katolikus Karitász – Caritas Hungarica szeretettel hívja a szervezésében megvalósuló 8 órás Szociális-karitatív alapképzés c. tréningre, mely a karitász önkénteseinek és munkatársainak szól. A KÉPZÉS IDŐPONTJA: 2019. június 1.

A KÉPZÉS CÉLJA:

A Karitász önkéntes munkatársai segítséget kapjanak ahhoz, hogy önkéntes csoportjuk működését képesek legyenek hatékonyan megszervezni, programjaikat jól körül határolni, lebonyolítani, forrásokat keresni, s mindezt a segítő szeretet lelkiségével közösségben megélni.

Fontos cél, hogy szociális és karitatív feladatok hatékony és célszerű lebonyolítását segíteni tudják és az önkéntes munka a leghatékonyabban hasznosuljon a rászorulók számára.

MEGSZEREZHETŐ ISMERETEK: • Mi a karitász munka? • Közösség • Önkéntesség • Program, projekt • Karitász csoportmunka • A Karitász 8 tevékenységi területe: karitatív munka családokkal, idősekkel, fogyatékkal élőkkel, szenvedélybetegekkel, hajléktalanokkal, hátrányos helyzetű kisebbségekkel, menekültekkel, katasztrófahelyzetben

A KÉPZÉS IDŐPONTJA: 2019. június 1. 8.30-16.30 óráig

A KÉPZÉS HELYSZÍNE: Szent Kinga Közösségi Otthon 1053 Budapest, Egyetem tér 5. (I. emelet, 10-es kapucsengő)

JELENTKEZÉS: a Jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével: Szent Erzsébet Karitász Központ – 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. e-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu Kérjük a tárgyban tüntessék fel: Karitász alapképzés – 2019.06.01.

Információ kérhető: Márton Andrea, szakmai irodavezetőnél 06-1-351-1977

A képzés az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Katolikus Karitász között létrejött 61168- 3/2018/FFF számú Támogatási szerződés keretében valósul meg.

Categories: