33. Karitász egyperces

„Az Egyház éppúgy nem hanyagolhatja el a szeretet szolgálatát, mint ahogy az Eucharisztiát és az Ige szolgálatát sem” (XVI. Benedek pápa)

33. A RÉV Szolgálat Budapesten 25 éves

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Remény – Élet – Változás = RÉV Szenvedélybeteg-segítő szolgálat. Negyedszázados évfordulóját ünnepeljük ezen a héten és azért térek ki erre az egypercesek keretében, hogy mindnyájan kapcsolódjunk bele ebbe a hálaadásba és köszönetnyilvánításba. Méltó és igazságos hálát adni a Jó Istennek és Egyházának ennek az intézménynek a létéért és megköszönni a munkatársaknak, önkénteseknek az áldozatos élet- és lélekmentő szolgálatukat.

szenvedélybetegségben mindenki érintett. Ha nem személyesen, akkor szűkebb családi, baráti vagy munkatársi körben egészen biztosan ismer veszélyeztetettet vagy beteget. A RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat segít az érintetteknek a függéstől való megszabadulásban, hozzátartozóinak és a környezetüknek pedig abban, hogy képesek legyenek támogatni a szenvedélybeteg embert a gyógyulás útján. A RÉV-ben a gyógyítás szakemberek együttműködésével folyik (szociális munkás, pszichiáter, pszichológus, lelkész), amelyben gyógyult szenvedélybetegek is részt vesznek. (forrás: https://www.karitasz.hu/rev)

Mind a szenvedélybetegekkel – már prevenciós szinten is, mind hozzátartozóikkal foglalkoznak hazánkban nyolc városban: Budapesten, Szombathelyen, Székesfehérvárott, Egerben, Debrecenben, Győrött, Kecskeméten és Szekszárdon. Sokezer testvérünk, felebarátunk, az egyik legszörnyűbb rabságból való megszabadulásáért dolgoznak a munkatársak szeretetteljesen, keresztény hittel, szakszerűen.

A Szent Erzsébet Karitász Központ szakmai irodavezetője, Márton Andrea több mint 20 évig vezette a RÉV Budapest intézményt. Köszönöm ezúton neki az ottani szolgálatát és külön azt, hogy a szakmai tudását és élettapasztalatát a mi egyházmegyénk szeretetszolgálatában hasznosítja mindnyájunk javára.

Karitász Központunknak fenntartásában működik a Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ (SZLK) Rácz-Márton Tímea intézményvezető irányításávalhttp://www.karitaszkozpont.hu/kapcsolat/lelkikozpont. Munkájuk kiegészíti a RÉV tevékenységét, fokozottan fókuszálva a lelki gyógyulás, a hitben való elmélyedés és stabilitás céljának elérésére. Köszönet neki és munkatársainak is áldozatos szolgálatukért. Keressük a RÉV-et és az SZLK-t, ha olyan személlyel találkozunk, akinek szüksége lehet rájuk!

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitászigazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Categories:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük