52. Karitász egyperces

Szent asszonyok és férfiak

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

                Gyakran kapok reflexiókat az egypercesekről, amit ezúton is köszönök. A múlt héten egy kedves karitász önkéntesünktől ez a hozzászólás érkezett: „Mennyi szent asszony van a mai időkben is!!
Gyönyörű gondolat: „Szívük, reményük a mennyben, tetteik a földön” Ilyen lélekkel kellene nekünk, asszonyoknak is élnünk”. 
Remélem, nem veszi rossz néven az írója, hogy beidéztem név nélkül.

Válaszra indít a fenti üzenet, hiszen Ti mindnyájan, a karitászban önként szolgálatot teljesítők szent asszonyok és szent férfiak vagytok. Mindig meghatódom, amikor köztetek és minden karitász önkéntes között vagyok, bármelyik plébánián, csoportban.

Ti vagytok a szent asszonyok és férfiak, mert mindent átadtatok az Úrnak és áthat szolgálatotokon a szeretet. A szeretet pedig Isten maga, és mindazok szentek, akik Istenhez ragaszkodnak, vele akarnak lenni, Őbenne akarnak már élni itt a földön is.

Ezt jelenti az, hogy szívetek a mennyben, de tetteitek a földön. Ti Isten önkéntesei vagytok, tehát már szentek. Ez nem a hibátlanságot, nem a bűntelenséget jelenti, hanem az akaratot, a szándékot, az önzetlen elköteleződést (minden gyarlóságunkkal együtt). Ezek egyáltalán nem „nagy szavak”, Szent Pál apostol is így nevezi a Krisztusban élőket.

Tehát Ti már most ilyen lélekkel szolgáltok, nem szükséges a feltételes mód, de szükséges a hűséges kitartás ebben. Ehhez kívánom és kérem Isten erejét, a Szentlélek ajándékait számotokra.

(éppen egy éve indultak el a karitász egypercesek)

Hirdetések:

·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban október 30-án szerdán 10.50 órakor kezdődik.

·         A 2. karitász műsor a Mária Rádióban itt érhető el: https://hangtar.mariaradio.hu/Tevekeny_Szeretet

·         Karitász Lelkiségi Hittan következő alkalma november 11-én hétfőn 16.30 órakor lesz a Szent Kinga Otthonban, Budapest, V. ker. Egyetem tér 5. I. em. (lift van), kapucsengő: 10.

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitászigazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Categories: