Az Úr ígéretei

„Jézus  Szent Szíve kimeríthetetlen forrás, semmi mást nem kíván, csak azt, hogy elárassza az alázatosak szívét, és azok így szabadon és készségesen alakítsák saját életüket az ő tetszése szerint.” Alacoque Szent Margit Mária

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

     Jézus Szent Szívének tisztelete, a lándzsával átdöfött Szív imádása, melyből víz és vér ömölt – a középkortól fejlődött és fejlődik tovább –, egyre inkább meghatározó lehet az Istennel való személyes kapcsolatunk elmélyítésében. A keresztvíz, mely minden bűnt lemos, a vér az éltető Oltáriszentség vére, az örök élet záloga.

Az elsőpénteki áhitatok kialakulásában a mai nap szentjének Alacoque Szent Margit Mária vizitációs nővérnek jelentős szerepe volt (életrajza itt olvasható: https://archiv.katolikus.hu/szentek/1016-164.html).

Sokan ismerik az elsőpéntek jelentőségét, beleértve a nagykilenced ígéreteit, de elmerülni a szent titkokban újra és újra, üdvös és lelki öröm, akik pedig nem ismerik, azoknak életmentés is lehet. Karitászosként, ezen ígéretek kegyelmeit tudatosítva és felhasználva, még nagyobb lelki erővel, még bátrabban, a Szentlélek erejével eltelve végezhetjük szolgálatunkat a lelkek javára.

Mit ígert Jézus azoknak, akik megtartják az elsőpénteki nagykilencedet, azaz kilenc egymást követő hónap első péntekén meggyónnak és megáldoznak? http://farkasretiplebania.hu/jezus_szive_tisztelet

1.      Megadom nekik az állapotukhoz szükséges kegyelmeket.

2.      Családjaiknak megadom a békét.

3.      Minden bánatukban megvigasztalom őket.

4.      Életükben és különösen haláluk óráján biztos menedékük leszek.

5.      Minden vállalkozásukat megáldom.

6.      A bűnösök szívemben megtalálják az irgalom forrását és vég nélküli tengerét.

7.      A lanyha lelkek buzgókká lesznek.

8.      A buzgó lelkek nagy tökéletességre jutnak.

9.      Megáldom a házakat, ahol Szívem képét kifüggesztik.

10.  Azoknak, akik a lelkek megmentésén dolgoznak, olyan erőt adok, hogy még a legmegrögzöttebb bűnösöket is megtérítik.

11.  Azok neveit, akik ezt az ájtatosságot terjesztik, szívembe írom, és onnan soha ki nem törlöm.

12.   Mindazok, akik kilenc egymásután következő hónap első péntekén a szentségekhez járulnak, vagyis meggyónnak és megáldoznak, nem halnak meg kegyelem nélkül, sem a nekik szükséges szentségek vétele nélkül. Isteni Szívem biztos menedékek lesz az utolsó pillanatban.

Hirdetések:

·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban október 28-án szerdán 10.50 órakor kezdődik.

·         Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: https://www.mariaradio.hu/musor/4814/Tevekeny_Szeretet

·         MINDENKI FIGYELMÉBE AJÁNLOM! Lehetőség van feliratkozni a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület keretében arra, hogy minden nap megkapjuk e-mailen, vagy telefonos applikáció segítségével a Katolikus Egyház Katekizmusának egy-egy rövid szakaszát. Így egy év alatt elolvashatjuk és megismerhetjük katolikus hitünk alapdokumentumát és a megszerzett, elmélyített tudással sokkal magabiztosabban, határozottabban és bátrabban képviselhetjük az Krisztus Urunkat a világban. Erre nekünk is és a világnak is nagy szüksége van. Innen tölthető le: https://www.iec2020.hu/hu/KEK365NEK

·         Folyamatban vannak a központi segélyprogramok, melyek minden rászorulónak elérhetők a plébániák karitászcsoportjain kersztül: LAK6, pelenka, gyógyszer program. A LAK6 programra vonatkozó igények benyújtási határideje október 31.

·         Október 15. szerdáig kérjük a régióvezetőktől, hjogy adák meg nekünk, hogy az egyes plébániai karitászcsoportok idén mennyi Szent Erzsébet kenyeret és mennyi gyertyát kérnek (az Egymillió csillag a szegényekért akcióhoz).

·         Kiküldtük a régióvezetőkön keresztül a Gyermekek a gyermekekért karácsonyi ajándékozási programunk tájékoztatóját, melyre a válaszokat november 20-ig várjuk.

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitász igazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Categories: