159. Maradjunk állhatatosak a szeretetben továbbra is!

Zúgolódás és huzavona nélkül tegyetek meg mindent, hogy kifogástalanok és tiszták legyetek, Istennek ártatlan gyermekei a gonosz és romlott nemzedékben, amelyben úgy kell ragyognotok, mint a csillagoknak a mindenségben.” (Fil 2,14-15)

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

A nagyböjti időszak célegyenesébe érkezünk, egy hét múlva virágvasárnap lesz, majd nagyhét és a szent három nap. Valószínűleg nem csak nekem, hanem minden karitászosnak, minden alkalmi önkéntesnek és a legtöbbünknek nagyon intenzív volt ez a háborúval terhelt időszak, aminek még mindig nincs vége.

Kifogyhat az erőnk, a lendületünk a nyomasztó hírek, a lakóhelyüket elhagyni kényszerült menekültek láttán, a fizikai fáradság miatt. A menekültek sorsa és a mi jövőnk miatti aggodalom mindnyájunkra óriási lelki terhet rak. De nem vagyunk ebben sem egyedül, egymást segítve, egymást bíztatva, de főleg az Úr Jézust követve, belé kapaszkodva, a Szűzanya oltalma alatt mégis csak tovább megyünk. Tovább megyünk előre, a legfőbb cél felé.

Tovább megyünk hálatelt szívvel, mert mi biztosak vagyunk abban, hogy győz az igazság, győz a szeretet, győz az élet – ahogy az Úr legyőzte a halált és a gonosz lelket. De tudnunk kell és készülnünk kell rá: áldozat és fájdalom nélkül nincs győzelem, nagypéntek nélkül nincs húsvétvasárnap, testi halál nélkül nincs örök élet. Az Úr nem azt ígérte, hogy nem lesz szenvedés, hanem azt, hogy Ő mindig velünk lesz, és benne minden körülmények között is megtaláljuk a békét, a reményt, a jövőt. Azt ígérte, hogy aki mindvégig kitart, az üdvözül (vö. Mt 24,13) és azzal bíztat, hogy vegyük fel keresztünket, mert ahogy az Ő terhe gyönyörűséges és könnyű (vö. Mt 11,30), úgy a miénk is azzá tud válni, ha vele visszük a cél felé.

Hív minket, hogy: Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítelek titeket. (Mt 11,28) A hit többlete, az egyház szentségei által megerősített keresztény életforma, a Szentlélek kegyelmeinek aktivizálása, az eucharisztikus közösség erőt ad, hogy mindvégig kitartsunk. Szent Pál mottóban írt fenti és itt a lenti sorai is erre bíztatnak. „Ki szakíthat el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság vagy szorongatás? Üldözés, éhség, mezítelenség, veszedelem, vagy kard? De mindezeken győzedelmeskedünk azáltal, aki szeret minket. Abban ugyanis biztos vagyok, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem jövendők, sem erők, sem magasság, sem mélység, sem egyéb teremtmény el nem szakíthat minket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van.” (Róm 8,35-39) Éljünk a Lélek szerint és várjuk a feltámadást és az örök életet!

Aktuális hírek:

Április 1-én megnyílt a Budapest, VIII. ker. Lujza u. 27. szám alatt levő kisraktárunk azon menekültek számára, akik már elhelyezkedtek, befogadták őket, de szükségük van ruhákra, élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre stb. Ez nem gyűjtőpont, hanem segélypont. Napi szinten lesz nyitva hétfőtől péntekig. Hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 15 – 18 óra között. Szerdán 8 – 16 óra között.

Továbbra is kérjük a segítséget a raktári csomagolásban, pakolásban. Az alábbi adományokat gyűjtjük továbbra is:

·         takaró, matrac, ágynemű (jó állapotú, tiszta);

·         tartós élelmiszer;

·         baba és kisgyerek pelenka;

·         baba és felnőtt tisztálkodási szerek. Ruhát nem kérünk.

NAGYON FONTOS, HOGY MINDEN TÁRGYI ADOMÁNY JÓ MINŐSÉGŰ ÉS HASZNÁLHATÓ LEGYEN, ne kelljen szétválogatni, mert az nagyon lelassítaná a logisztikát. Csak olyan eszközöket, adományokat várunk, amiket az adományozó maga is szívesen kapna.

Karitász gyűjtőpontok az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a plébániákon kívül:

·         Budapest, XIII. Szent László utca 26. – Nyitvatartás: munkanapokon és szombaton 8.00 – 18.00 óra között, vasárnap zárva

·         Budapest, V. ker. Március 15. tér, Belvárosi templom – Nyitvatartás: minden nap 9.00 – 16.30 óra között

·         Budapest, VI. ker. Rózsák tere, Árpád-házi Szent Erzsébet templom – Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 7.30 – 12.00 és 15.30 – 18.30 óra között, vasárnap zárva.

·         Esztergom, Simor János u. 126. – Nyitvatartás: munkanapokon 9 – 15 óra között

Pénzt is tudunk küldeni a menekültek megsegítésére, a Szent Erzsébet Karitász Központ számlájára OTP Bank 11706016-20468198Kárpátajának közleménnyel, vagy a 1356-os adomány vonalra való telefonálással.

Imádkozva és a szeretet cselekedeteivel dolgozva a békéért, kívánok további áldott nagyböjti időszakot!

Categories: