Aktuális hírek és hirdetések:

Kárpátaljára készülünk mikrobuszokkal, kisteherautókkal kijuttatni egy nagyobb segélyszállítmányt. 8-10 autóval mennénk előre meghatározott helyekre, előre leszervezve a fogadóhelyeket és a szállítmány tartalmát. Egy nap alatt fordulnánk meg, korán indulnánk és késő este, éjszaka érnénk vissza Budapestre. Keresünk olyan önkénteseket, akik tudnak hozni kisbuszt és kísérőt, hogy felváltva lehessen vezetni. Az utazást húsvét 2-3. hetére tervezzük, de még pontos napot nem tudunk megadni. Előzetes jelentkezéseket várunk a szenterzsebet@karitaszkozpont.hu e-mail címünkre.

Kérjük a segítséget a raktári csomagolásban, pakolásban. Az alábbi adományokat gyűjtjük továbbra is:

·         ISKOLASZEREK, FÜZETEK, SZÍNES CERUZÁK, TOLLTARTÓK, TÁSKÁK kisiskolásoknak, általános iskolásoknak. Sok menekült család gyermekei már járnak itteni iskolába.

·         takaró, matrac, ágynemű (jó állapotú, tiszta);

·         tartós élelmiszer;

·         baba és felnőtt tisztálkodási szerek. Ruhát nem kérünk.

NAGYON FONTOS, HOGY MINDEN TÁRGYI ADOMÁNY JÓ MINŐSÉGŰ ÉS HASZNÁLHATÓ LEGYEN, ne kelljen szétválogatni, mert az nagyon lelassítaná a logisztikát. Csak olyan eszközöket, adományokat várunk, amiket az adományozó maga is szívesen kapna.

Karitász gyűjtőpontok az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a plébániákon kívül:

·         Budapest, XIII. Szent László utca 26. – Nyitvatartás: munkanapokon és szombaton 8.00 – 18.00 óra között, vasárnap zárva

·         Budapest, V. ker. Március 15. tér, Belvárosi templom – Nyitvatartás: minden nap 9.00 – 16.30 óra között

·         Budapest, VI. ker. Rózsák tere, Árpád-házi Szent Erzsébet templom – Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 7.30 – 12.00 és 15.30 – 18.30 óra között, vasárnap zárva.

·         Esztergom, Simor János u. 126. – Nyitvatartás: munkanapokon 9 – 15 óra között

Pénzt is tudunk küldeni a menekültek megsegítésére, a Szent Erzsébet Karitász Központ számlájára OTP Bank 11706016-20468198Kárpátajának közleménnyel, vagy a 1356-os adomány vonalra való telefonálással.

A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban április 13-án nagyszerdán 10.50 órakor kezdődik.Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: http://karitaszkp.hu/?page_id=1532

Felhívom mindenki figyelmét, hogy a facebook- és weboldalunkon folyamatosan frissülnek a híreink. www.karitaszkp.hu , Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központ | Facebook

Categories: