Aktuális hírek és hirdetések:

Májusban 20-án pénteken újra megyünk Kárpátaljára 5 autóval, 5 tonna adománnyal, 10 millió Ft értékben.

Kérjük a segítséget továbbra is a raktári csomagolásban, pakolásban. Az alábbi adományokat gyűjtjük továbbra is:

·      tartós élelmiszer;

·      baba és felnőtt tisztálkodási szerek. Ruhát nem kérünk.

NAGYON FONTOS, HOGY MINDEN TÁRGYI ADOMÁNY JÓ MINŐSÉGŰ ÉS HASZNÁLHATÓ LEGYEN, ne kelljen szétválogatni, mert az nagyon lelassítaná a logisztikát. Csak olyan eszközöket, adományokat várunk, amiket az adományozó maga is szívesen kapna.

Karitász gyűjtőpontok az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a plébániákon kívül:

·         Budapest, XIII. Szent László utca 26. – Nyitvatartás: kedden, csütörtökön és szombaton 10.00 – 18.00 óra között, a többi napon zárva vagyunk.

·         Budapest, V. ker. Március 15. tér, Belvárosi templom – Nyitvatartás: minden nap 9.00 – 16.30 óra között

·         Budapest, VI. ker. Rózsák tere, Árpád-házi Szent Erzsébet templom – Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 7.30 – 12.00 és 15.30 – 18.30 óra között, vasárnap zárva.

·         Esztergom, Simor János u. 126. – Nyitvatartás: munkanapokon 9 – 15 óra között.

Pénzt is tudunk küldeni a menekültek megsegítésére, a Szent Erzsébet Karitász Központ számlájára OTP Bank 11706016-20468198Kárpátajának közleménnyel, vagy a 1356-os adomány vonalra való telefonálással.

Május 22-én vasárnap este a Papp László Budapest Sportarénában Szeretet Koncert elnevezéssel került meghirdetésre egy jótékonysági hangverseny. A Szent Erzsébet Karitász Központnak lehetősége van arra, hogy a menekültekkel foglalkozó karitász önkéntesek és 1 fő kísérője számára ingyenes belépést, tiszteletjegyet biztosítson. A felhívás már a régióvezetőkön keresztül kiment körlevélben. Összesen: 320 fő részére ingyenes tiszteletjegyet adni. Olyan önkénteseket várunk, akik tevőlegesen részt vettek a menekültek ellátásában, akár a plébániákon, akár a Keleti pu-n, akár a BOK-ban, akár Barabáson vagy más határállomáson, akár a raktárakban, akár a menekültek vagy adományok utaztatásában, szállításában, akár Kárpátaljára való kiszállításban, akár az elszállásoltak helyi megsegítésénben személyes részvétellel, gyűjtéssel stb. Nem csak az állandó önkénteseket hívjuk, hanem alkalmiakat is, akik bekapcsolódtak a munkánkba. Még május 16. hétfőig tudunk fogadni jelentkezéseket a régióvezetőkön keresztül a szenterzsebet@karitaszkozpont.hu e-mail címen.

Június 6-án pünkösdhétfőn újra megrendezésre kerül Máriaremetén a Karizmák Ünnepe. A Szent Erzsébet Karitász Központ a plébániai karitász csoportokkal együtt saját sátrat fog üzemeltetni. Ehhez keresünk önkénteseket. A konkrét felhívást a régióvezetőkön, csoportvezetőkön keresztül kiküldtük. Nagyon örülünk, hogy újra együtt lehetünk ezen a szép ünnepen.

A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban május 25-én szerdán 10.50 órakor kezdődik.Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: http://karitaszkp.hu/?page_id=1532

Felhívom mindenki figyelmét, hogy a facebook- és weboldalunkon folyamatosan frissülnek a híreink. www.karitaszkp.hu , Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központ | Facebook

Categories: