Öröm útja Újpalotán és Pestújhelyen

2022. május 14-én a Budapest XV. kerülete két településrészében található Újpalotán és Pestújhelyen működő két katolikus, két református és egy evangélikus felekezet hívei közösen járták az Öröm Útját a Feltámadt Jézussal. Az Öröm Útja stációit, elmélkedéseit a pestújhelyi katolikus templom korábbi, elhunyt plébánosa, Molnár Béla atya állította össze. Az egyes stációk gondozását elvállaló közösségeknek lehetőségük volt az elmélkedéseket saját gondolatokkal is kiegészíteniük.

Az Újpalotai Boldog Salkaházi Sára Plébánia Szent Pio karitászcsoportja mindig fontosnak tartotta szolgálatának lelkiekben történő megerősítését. Ennek megfelelően elvállaltuk az egyik stáció gondozását. Talán nem véletlenül, a 3. stáció gondozását osztották ránk, nevezetesen: „Mária Magdolna kertésznek nézi Jézust”.  Az evangéliumi idézet adta a lehetőséget, hogy az elmélkedést az alábbi gondolatokkal egészítsük ki:

„Mint Magdolnának, nekünk is meg kell tanulnunk felismerni Jézust. Amely pillanatban felismerjük Őt, azt fogja nekünk mondani: menj, fordulj testvéreidhez. Mint karitászosokat, arra hívott meg bennünket, hogy felismerjük Őt az elesettekben, a rászorulókban, a segítséget kérőkben, továbbá azokban, akik adományaikkal, imáikkal segítik szolgálatunkat.

Nem számít, hogy mire van elhívatásom, Jézus szólít meg. Az Ő szeretete és meghívása segít bennünket szolgálatunk végzésében. Ha az Ő vezetésére bízzuk magunkat, akkor biztosan nem a magunk akaratát tesszük, hanem Jézusét.”

Az Öröm Útján kicsi, de lelkes csapat vett részt. Bízunk benne, hogy a résztvevőknek lelkiekben és közösségi érzésekben is sokat adott az Öröm Útja. Reméljük, hagyománnyá válik majd kerületünkben.

Kapronczai Gabriella
az újpalotai Szent Pio karitászcsoport vezetője

Categories: