Aktuális hírek és hirdetések:

Főegyházmegyénk hagyományainak megfelelően, Pünkösdhétfőn, – június 6-án – kerül megrendezésre Máriaremetén a „Karizmák Ünnepe”. A program évek óta négy-ötezer látogatóval Főegyházmegyénk egyik legfontosabb találkozója. Az elmúlt évtizedekben az egyházmegyei találkozó máriaremetei helyszínének okán is a Szűzanyát és a Pünkösdöt együtt hordozta. Szentatyánk ezt a napot Szűzanya ünneppé tette. A szabadtéri oltáron külön karitász tanúságtétel lesz, itt érhető el a programleírás: http://kim.katolikus.net/wordpress/karizmak-unnepe-2022/ Nagyon várjuk az őnkéntesek segítségét vagy a látogatóként való jelenlétet. Lesz a sátrunknál gyerek sarok, a kreatív foglalkozás stb.. Könyvbörzét is tervezünk. A segítők 8.30 órára jöjjenek! Köszönjük előre is.

Kérjük a segítséget továbbra is a raktári csomagolásban, pakolásban. Az alábbi adományokat gyűjtjük továbbra is:

·      tartós élelmiszer;

·      baba és felnőtt tisztálkodási szerek. Ruhát nem kérünk.

NAGYON FONTOS, HOGY MINDEN TÁRGYI ADOMÁNY JÓ MINŐSÉGŰ ÉS HASZNÁLHATÓ LEGYEN, ne kelljen szétválogatni, mert az nagyon lelassítaná a logisztikát. Csak olyan eszközöket, adományokat várunk, amiket az adományozó maga is szívesen kapna.

Karitász gyűjtőpontok az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a plébániákon kívül:

·         Budapest, V. ker. Március 15. tér, Belvárosi templom – Nyitvatartás: minden nap 9.00 – 16.30 óra között

·         Budapest, VI. ker. Rózsák tere, Árpád-házi Szent Erzsébet templom – Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 7.30 – 12.00 és 15.30 – 18.30 óra között, vasárnap zárva.

·         Esztergom, Simor János u. 126. – Nyitvatartás: munkanapokon 9 – 15 óra között.

·         A Budapest, XIII. Szent László utca 26. szám alatt raktárunk bezárt május 31-én.

Pénzt is tudunk küldeni a menekültek megsegítésére, a Szent Erzsébet Karitász Központ számlájára OTP Bank 11706016-20468198Kárpátajának közleménnyel, vagy a 1356-os adomány vonalra való telefonálással.

A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban június 8-án szerdán 10.50 órakor kezdődik.Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: http://karitaszkp.hu/?page_id=1532

Felhívom mindenki figyelmét, hogy a facebook- és weboldalunkon folyamatosan frissülnek a híreink. www.karitaszkp.hu , Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központ | Facebook

Categories: