„Karitász egyperces” családi ünnepünk kapcsán

Sokan és nagyon vártuk május 25. szombatot, az I. Főegyházmegyei Karitász Családi Ünnepet, ahol legalább 350-en gyűltünk össze az Úr nevében a Szent István Bazilikában, köztük 60-70 gyermek. Megünnepeltük az egyházmegyei régiók megalakulásának jubileumát, azt hogy több mint negyed század óta szolgálunk…

„A sok hívő mind egy szív, egy lélek volt..” ApCsel 4.32

31. Az I. Főegyházmegyei Karitász Családi Ünnep

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Sokan és nagyon vártuk május 25. szombatot, az I. Főegyházmegyei Karitász Családi Ünnepet, ahol legalább 350-en gyűltünk össze az Úr nevében a Szent István Bazilikában, köztük 60-70 gyermek. Megünnepeltük az egyházmegyei régiók megalakulásának jubileumát, azt hogy több mint negyed század óta szolgálunk Krisztus Urunk ölelő karjaként 10 régióba szerveződve. Még Bajzáth Ferenc atya álmodta és szervezte meg a régiókat, hálás köszönet neki is munkájáért.

A karitászcsoportok szeretetteljes, szakszerű és szervezett tevékenysége láthatóvá teszi a világ számára Isten szeretetét, az Ő nevében, és a benne való egységében végzett szeretetszolgálatunk pedig hitelesíti az Egyház küldetését. Mi karitászosok nem egy külön szervezetként vagyunk jelen az Egyház életében, hanem szerves része vagyunk a plébániák közösségének, küldetésének, tanúságtevő módon, a tevékeny szeretet cselekedeteiben. Köszönjük a plébános atyáknak, felelős lelkipásztoroknak, hogy támogatják és áldásukkal kísérik a karitászcsoportok munkáját.

Köszönjük főtisztelendő Dr. Erdő Péter bíboros prímás érsek atyának, aki felelőse a Főegyházmegye tevékenységének, fenntartója a Szent Erzsébet Karitász Központnak, köszönet illeti a plébános atyákat, a felelős lelkipásztorokat, a karitászosokat, a karitászosaink családjait is. A családtagok biztosítják és segítik az önkéntesek szolgálatát, ezért is hívtuk meg őket. Meghívtuk az ifjúságot és a gyermekeket is, hogy együtt ünnepeljünk és adjunk hálát a Jó Istennek, hogy az Ő nevében, az Egyház közösségében szolgálhatjuk testvéreink és felebarátaink legfőbb javát, üdvösségüket. A szentmise után mindenkit szeretettel hívtunk az altemplomba, szeretetvendégségre és ünnepi programokra.

A Magyar Kurír is beszámolt az eseményről: http://www.magyarkurir.hu/hirek/unnepeltek-tevekeny-szeretet-kepviseloi2#lightbox[‘g97283’]/35/ „Dr. Erdő Péter bíboros atya felidézte, hogy a 2017-ben elhunyt Joachim Meisner kölni bíboros vezette egyházmegye mennyi segítséget, karitatív szolgálatot végzett szerte a világban. Amikor a főpásztort megkérdezték, hogy milyen jellegűnek kell lennie ennek a munkának, milyen hatótávolságba kell elérnie, akkor mindig azt felelte, hogy arányosságra van szükség. Az igehirdető szavunk és a segítő kezünk egyforma távolságra kell, hogy elérjen.”

Nagy ünnep volt ezen a szép májusi szombaton a mennyben és a földön! Isten szeretete kiáradt a szívünkbe Bíboros atya szentmiséjén és velünk is maradt a szép ünnepen. Valóban „egy szív és egy lélek voltunk” és ezt Bíboros atya, a többi atya is és minden résztevő megtapasztalhatta. Biztos vagyok abban, hogy ha továbbra is megőrizzük az egységet, ha hűségesek maradunk Jézushoz, akkor Isten teljessé teszi bennünk azt a jót, amit már megkezdett bennünk. Megint többet kaptunk, mint amennyit adtunk.

Fényképek:

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitászigazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Categories: