Szeretettel osztjuk meg alább a Szép család beszámolóját, akik a Pestszentlőrinci Szent László plébánia karitász csoportján keresztül tudtak részt venni az Erzsébet táborban

Tavasszal lehetőséget kaptunk, hogy négy gyermekünkkel részt vegyünk a zánkai Erzsébet-táborban. Egy hétvégét töltöttünk ott. Sokat láttunk, hallottunk, tapasztaltunk és jól éreztük magunkat.

Nagyon kedves volt a fogadtatás, annak ellenére, hogy jeleztük, mi csak későn érkezünk. Gyors eligazítás, majd mehettünk a szállásra. 

A tábor hatalmas területen helyezkedik el, hatalmas épületekkel, amelyeket színek szerint különböztetnek meg. Több ezer ember befogadására alkalmas. Tapasztaltuk is, hiszen a családi táborral egyidőben volt ott egy másik rendezvény is, fiataloknak, ami teljesen elkülönült, nem zavartuk egymást, pedig ők is több százan voltak. Számukra külön kialakított helyen koncertet, bulit tartottak.

A központi épület új, modern és hatalmas, engem nagyon lenyűgözött. Az ebédlő fontos helyszín mindenki számára. Itt is színek szerint különböztetik meg a területeket, így jobban, érthetőbben találja meg mindenki a helyét. Fantasztikus volt, hogy egy óra alatt több száz embert képesek voltak ebédeltetni úgy, hogy nem éreztünk zsúfoltságot. Ételből annyit kaptunk, hogy még haza is hoztuk. Minden fóliázva becsomagolva, napi 5x-i étkezés és az elutazás napján ebéd-csomag. Bőséges és finom volt az ellátás, ezt a gyerekeink is megerősítették-nekik azért jobban van viszonyítási alapjuk az iskolai menzához képest.

Napközben a programokból sem volt hiány: trambulin, arcfestés, csocsó, ping-pong, tornaterem, zenei program, s mindez tényleg festői környezetben, ősfás parkban. Dombon föl, dombon le, erdőben elbújni, árokba mászni a labda után, vagy csak nagyot sétálni a Balatonhoz.

Este színházi előadáson vettünk részt, egy modern színházteremben, minőségi és interaktív előadást kaptunk, igazi színház-élmény.

Hogy miért hangsúlyozom ennyire a modernt, a minőségit, a hatalmas tereket? Mert kiderült számunkra, hogy a legtöbb család aki ott volt, nevelőszülők, vagy éppen roma családok,akik nem biztos hogy el tudnak jutni egy családi nyaralásra. Itt viszont nekik is lehetőség adódott kikapcsolódni, együtt lenni, mert minden más körülöttük szervezett volt. A segítők kedvessége, türelme feltűnést keltett bennem, többükkel beszélgettem is. Ahogy a gyerekek köréjük csoportosultak, ahogy élvezték, hogy meghallgatják őket, odafigyelnek rájuk, róluk szól ez a pár nap. Azt éreztem, hogy ez tényleg olyan hely, mint amilyennek a média bemutatja. Ugyanakkor csodálattal néztem a nevelőszülőkre, az alázatukra, a tenni akarásukra, a szeretetükre. 

Köszönjük a lehetőséget a Karitász-csoportnak, hogy élményekkel és megtapasztalásokkal gazdagodhattunk.

Szép család

Categories: