176. Imalánc Magyarországért

„Lábunk együtt járjon, kezünk együtt gyűjtsön, szívünk együtt dobbanjon, bensőnk együtt érezzen, elménk gondolata egy legyen, fülünk együtt figyeljen a csöndességre, szemünk egymásba nézzen és tekintetünk összeforrjon, ajkunk együtt könyörögjön az Örök Atyához irgalomért! Ámen.” (Szeretetláng naplóból Jézus imája)

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Ritkán teszem, hogy nem karitász szervezésben megrendezendő programról írok, de most belső indíttatásból osztom meg minden karitászossal, olvasóval a Szeretetláng Mozgalom által szervezett és Székely János és Mohos Gábor püspök atyákkal is jegyzett ima összefogás nyitó programjáról az értesítést.

Kindelmann Győző (a Szeretetláng Mozgalom nemzetközi koordinátora) nekünk is tartott elődást 2018-ban a karitász lelki napunkon és több karitász csoport és önkéntes, munkatárs is csatlakozott a Szeretetláng Mozgalomhoz, az imádságokhoz. Igazi hungarikum, nemzetközileg is elismert, elterjedt ima mozgalom, amit Erdő Péter bíboros atya által is jóváhagyott.

Az idei Szeretetláng Fesztiválon Jim Blount exorcista atya (USA) előadása, az abban és az az után megfogalmazott gondolatok eredménye a Szeretetláng aktivizálása, az imalánc, ima összefogás, konkrétan hazánkért, Magyarország békéjéért, nyugalmáért, védelemért, valamint Európáért, a világért. Ennek a nyitó alkalma 2022. szeptember 11-én, 19 órakor a budapesti Szent István-bazilika előtti Szent István téren lesz.

https://www.magyarkurir.hu/hazai/imadkozzunk-egyutt-magyarorszag-bekejeert-rozsafuzer-imaest-szent-istvan-bazilika-elott. Bővebben az ima összefogásról: http://szeretetlang.hu/?old=program&id=206&parent=0

Az Úr Jézus a Jeruzsálembe való bevonulásakor a híveit megállítani, szétoszlatni akaró zsidó vezetőknek ezt mondta: „Mondom nektek – felelte –, ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak megszólalni.” (Lk 19,40) Az imáink, párosulva az abból fakadó tetteinkkel meg tudják állítani a rossz eluralkodását és jóvégre tudják vinni az Igazság, a Szeretet győzelmét.

A karitászban is nagy hangsúlyt fektetünk az imaélet és a cselekedetek harmóniájára, összhangjára – tegyük ezt most is meg megújult erővel! Vegyünk részt az ima mozgalomban, minél többet személyesen, és nagy lelkesedéssel, szeretettel könyörögve imádkozzuk közösségben is és egyénileg is a rózsafüzért!

Ahogy Dávid legyőzte Góliátot az öt parittyakővel, ugyanígy bíztat minkat a Szűzanya (Medjugorje), hogy a rózsafüzér öt tizedével, a szeretet öt fegyverével legyőzzük a sátánt és angyalait. Az öt fegyverünk, ami a gonosznak nincsen:

1.      Imádság (szentolvasó és a mottóban írt ima Jézussal)

2.      Böjt

3.      Jócselekedet

4.      Szentírás olvasása

5.      Oltárisztenség (szentmise, szentáldozás).

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitász igazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Iroda: 1033 Budapest III. ker. Szentendrei út 69-71. (Kövi Szűz Mária Plébánia)

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkp.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Categories: