Tűzifaosztás az Esztergom – Bajóti Karitász Régióban

Gyönyörű napsütéses szinte már nyárias idő volt (bár szeles esőt jósoltak), amikor megérkeztünk a kedves pilisi településre, ahol a helyi karitász csoportvezetője fogadott minket sok szeretettel. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja már hosszú évek óta biztosítja rászoruló családoknak a téli tüzelő egy részét ( 1m3/család) a lehetőségeihez mérten.

2022-ben, a rezsiválság évében ez a hagyomány különösen fontossá vált, annak ellenére, hogy az idei évben nehezebb volt tűzifához jutni.

A közeli erdészettel jó kapcsolatot ápoló vállalkozó vezetésével, végül a Zalán Wood Bt juttatta el mind a 10 rászoruló családnak, a kézzel apróra vágott, magas fűtőértékű téli tüzelőt két településre is.

A Cég vezetője plusz 1 családnak saját támogatásként ajánlott fel 1m3 tűzifát, amit szépen felvágva ki is szállított a helyszínre.

Minden érintett nagyon jó szívvel fogadta a számukra oly fontos adományt, ami nem csoda hiszen valamennyien aktívan tevékenykedtek nemcsak a fa lepakolásában, hanem sorsuk jobbra fordításában is. Mindannyian nehéz helyzetű, de pozitív szemléletű emberek.

Köszönjük a települések Plébániai Karitász csoportvezetőinek, munkatársainak is az áldozatos munkájukat!

Kovács Gergely

szervező

Categories: