Csodákkal teli karácsonyt! – Jótékonysági koncertre hívott a Katolikus Karitász

Sok százan énekeltek együtt a Katolikus Karitász meghívására a budapesti Szent István-bazilikában rendezett jótékonysági koncerten. Dolhai Attila együttese, a MAGnificat koncertje december 18-án rászoruló idősek és családok karácsonyát volt hivatott szebbé tenni.

Tárjátok ki szívetek mottóval indította adventi segélyprogramját a Katolikus Karitász november 27-én. „Hogy mindenkinek bőséggel kerüljön az ünnepi asztalra, idősek, hajléktalanok, családok megvendégelésére gyűjtünk, és szeretnénk, ha a segítség nem érne véget a karácsonnyal” – köszöntötte Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója a Szent István-bazilikában rendezett jótékonysági koncert sok száz részvevőjét.

Az ünnepi asztal mellett arról is gondoskodni szeretnének, hogy az otthonokban melegben tölthessék az emberek nem csak az ünnepek napjait. Így folytatták az Otthon melege program keretében a kályhák adományozását és tűzifa biztosítását. „Közel az ünnep, járja át szíveteket a zene. Örömteli, békés és boldog karácsonyt!”

A jótékonysági koncert együttese, a MAGnificat a pandémiának köszönheti megszületését. Lambert Attila – a Magyar Kurír és Új Ember munkatársa – nem csak szenvedélyes fotós, szívügye a zene is. Kezdeményezésére állt fel a formáció, először Dolhai Attila és Varga Mónika végzett zenei szolgálatot az online szentmisék időszakában a kistarcsai templomban. Zenésztársakkal bővülve találkozhattunk velük a NEK imaestjén, melyen az érdeklődők zsúfolásig megtöltötték az Egyetemi templomot, jótékonysági koncertet adtak Szombathelyen a székesegyházban és többször imaestet tartottak budapesti templomokban.

„A MAGnificat küldetése, hogy a könnyűzene útján eljuttassuk Isten üzenetét az emberekhez. Ezért az ének és a muzsika nem koncert, bekapcsolódásra buzdítunk, közös imádságra hívunk. Csodákkal teli karácsonyt kívánunk” – fogalmazta meg Dolhai Attila színész, musicalénekes a céljukat.

A koncertet követően Zagyva Richárd, a segélyszervezet igazgatóhelyettese arra buzdított, gyújtsunk mécsest és mondjunk egy fohászt. A bazilika lépcsőjén ezen az estén mécsesekből kirakott szív volt hivatott hirdetni: minden helyzetben van remény.

Szerző: Trauttwein Éva

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Categories: