Áldás és kenyér Albertfalván

Az Budapest-Alberfalvi Szent Mihály plébánia karitász csoportja sok ideje végez egy szép szolgálatot heti rendszerességgel: péntekenként reggel élelmiszert (pékárut és még ami épp adódik) osztanak nehéz körülmények között élő embereknek. De nem csak az adomány átadása történik ilyenkor, hanem a karitász lelkiségének megfelelően lelki támogatást, útravalót is kapnak a résztvevők. Rendszerint az adományozást szentmise előzi meg, az adományozó eseményt pedig Pernitz Ákos állandó diakónus vezeti, aki lelki gondolatait osztja meg, majd ünnepélyesen megáldja az élelmiszert és a jelenlévőket is.

Szeptember 29-én is sok egyedülálló idős, beteg testvérünk gyűlt össze, akiknek a megélhetés egyre nehezebb, de voltak nagycsaládosok is, akik szintén örömmel fogadták a karitász adományát. Ez alkalommal a pékáru mellett a Szent Erzsébet Karitász Központ által szállított, a Katolikus Karitásztól kapott zöldborsó konzervekből is kaptak a megajándékozottak. 

Szép volt látni, hogy a késve érkezők számára, akiknek már nem jutott az élelmiszerből, a többiek a saját csomagjaikból adtak össze egy adagot, így senki sem távozott üres kézzel. Ebben a gesztusban is megmutatkozott Krisztus jelenléte, aki az embertársi szeretet által is képes megszaporítani a kenyeret.

Köszönjük az albertfalvi karitász csoport önkénteseinek, hogy, hasonlóan egyházmegyénk más közösségeihez, idejüket nem sajnálva, híven végzik az Egyház szeretetszolgálatát.

Szabó Csaba

karitász munkatárs

Szent Erzsébet Karitász Központ

Categories: