56. Karitász egyperces

„Ne fáradjunk bele tenni a jót!” Gal 6,9

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Krisztus Király ünnepi hétvégéjén az egész országban kivonultak a segélyszervezetek önkéntesei 207 áruházban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében. Országos szinten 283 tonna (az összes segélyszervezet gyűjtése), a mi egyházmegyénkből a karitász jelenlétével 3 áruházban összesen közel 7 tonna gyűlt össze.

Isten országában nincsenek számok, mennyiségek, mert a teljes, a végtelen nem tesz szükségessé viszonyítást, de nekünk itt a tárgyi világban mégis jól esik látni, érezni a láthatatlan, de mégis megtapasztalható tevékeny szeretet eredményét, gyümölcseit. Merthogy az Úr arról is gondoskodik, hogy mi magunk is megtapasztaljuk érzékszerveinkkel is a láthatatlan, odafönt valókat. Ezzel is örömet szerez nekünk, akik a szeretetet tovább adjuk szolgálatunkkal.

Aki részt vett ebben a gyűjtésben, vagy más akcióban, megtapasztalta az együtt segítés, a csapatmunka örömeit, a szórólapozástól, a megszólításokon át a logisztikáig. Jó volt amatőrként szakszerű, jól szervezett munkában részt venni. Egy-egy gyűjtőhelyen több plébániai karitászcsoport szolgált, így még jobban megismertük egymást. Megtapasztaltuk az adakozók jószívűségét is és sok elismerést, köszönetet kaptunk – látható volt, hogy az önátadó, tevékeny szeretet megindítja, kiszereti a jót testvéreinkből, felebarátainkból, akik így részesei lehettek a másoknak való segítés örömében. A tárgyi segítség közvetítése ilyen szeretettel, valóban az emberek legfőbb javát, üdvösségüket szolgálják – és éppen ez a karitász célja.

Szombaton, Kispesten a Forrásházban (a helyi önkormányzat szociális szolgáltató centruma) 30 család gyűlt össze ádventi karitász programra Szigetvári Györgyné Rozi szervezésében, köszönöm neki ezúton is. A Katolikus Karitász Akarom tovább programjának keretében segítenek a kispesti karitászosok kialakítani és fejleszteni a felelős, tudatos háztartásvezetést, szülőknek, bevonva a munkába az önkormányzatot.

https://www.magyarkurir.hu/hirek/segitsunk-hogy-segithessenek-elindult-katolikus-karitasz-segelyakcioja

A képek is tanúskodnak arról, hogy ez is tökéletes nap volt, érezhetővé vált a szeretet és a béke. Szent Ágoston írja: a béke, a rend nyugalma. Ebbe a békés rendbe beletagozódva, szeretetközösségben tölthetik a rászoruló családok a szombatokat, kicsik és nagyok, gyermekek és nyugdíjasok együtt, ahol játszhatnak, kézműveskedhetnek, ádventi koszorúkat készíthetnek, tanulnak.

Nagy szükség van ilyen programokra, ahol a lelki és a testi épülés Krisztus békéjében, szeretetközösségben valósul meg. Erre a jövőben nagy hangsúlyt fogunk fektetni és kérek, buzdítok minden karitász tagot, csoportvezetőt arra, hogy keressenek lehetőséget ilyen programsorozatokra.

Hirdetések:

·         Karitász Lelkiségi Hittan következő alkalma december 9-én hétfőn 16.30 órakor lesz a Szent Kinga Otthonban, Budapest, V. ker. Egyetem tér 5. I. em. (lift van), kapucsengő: 10.

·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban november 27-én szerdán 10.50 órakor kezdődik.

·         A karitász műsorok a Mária Rádióban itt érhetők el: https://hangtar.mariaradio.hu/Tevekeny_Szeretet

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitászigazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Categories: