60. Karitász egyperces

Karácsony és annak nyolcada, Aprószentek ünnepe, imanap az abortusz veszélyében levő magzatokért, az üldözött keresztényekért, Szent Család vasárnapja, óévi hálaadás, Újév, Szűz Mária Istenanyaságának főünnepe, a Béke világnapja, Jézus Szent nevének emléknapja, Vízkereszt, Urunk megkeresztelkedése – sorakoztak egymás után ünnepeink…

Íme, a dicső nap, amelyen megjelent a világ Üdvözítője, akiről a próféták jövendöltek, és aki előtt hódoltak az angyalok, * Akinek csillagát látva a bölcsek nagyon megörültek, és szép ajándékokat hoztak számára.” (Vízkereszti olvasmányos imaóra válaszos éneke)

60. Vízkereszt 2020

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Karácsony és annak nyolcada, Aprószentek ünnepe, imanap az abortusz veszélyében levő magzatokért, az üldözött keresztényekért, Szent Család vasárnapja, óévi hálaadás, Újév, Szűz Mária Istenanyaságának főünnepe, a Béke világnapja, Jézus Szent nevének emléknapja, Vízkereszt, Urunk megkeresztelkedése – sorakoztak egymás után a liturgikus ünnepnapjaink, melybe bele ágyazódtak családi ünnepeink, a szeretetteljes együttlétek, társasjátékok és a pihenés is. Így készít fel minket Isten a következő évre.

Kezdjük az iránta felszított viszontszeretettel, lelkesedéssel, belső erővel, nagy lendülettel 2020-at, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus évét, karitász szolgálatunkat az Úr, az Egyház nevében és áldásával! Látogassuk meg lélekben és fogadjuk be mi is a jászolban nyugvó Kisdedet, Aki egyszerre az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, minden szív királya és középpontja, és a világmindenség királya az örök Bíró!

Ahogy a betlehemi csillag vezette a napkeleti bölcseket, hitünk csillaga vezessen minket is az egyetlen Úton, az Igazság útján az Élet felé! Töltsük be azt a szolgálatot, melyet a mi Urunk is teljesített, a teljes önátadást, a szeretetet küldetését hűségesen mindhalálig!

Napkeletről bölcsek jöttek Jeruzsálembe… …Földre borulva hódoltak előtte, majd kinyitották kincses zsákjaikat és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát. (Mt 2,1-12)

Legyen a mi ajándékunk a Kisded Jézusnak, a jócselekedeteink aranya, az imádságunk tömjénje és hűséges kitartásunk mirhája!

Szeretteim! Ebben a törekvésben segítenetek kell egymást! Tündököljetek tehát a világosság fiaiként, mert Isten országába az igaz hit és a jócselekedetek által lehet eljutni; a mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki az Atyaistennel és a Szentlélekkel él és uralkodik mindörökkön-örökké. Ámen. (Nagy Szent Leo pápa vízkereszt ünnepi beszédéből)

Hirdetések:

·         Karitász Lelkiségi Hittan következő alkalma a Teréz anya teremben lesz (Belvárosi Főplébánia Karitász terme) 13-án hétfőn 16.30 órakor. Az új helyszín: Budapest, V. ker. Apáczai Csere János utca 5. hátsó lépcsőhát, I. emelet, (lift nincs), kapucsengő: 35.

·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban január 22-én szerdán 10.50 órakor kezdődik.

·         A karitász műsorok a Mária Rádióban itt érhetők el: https://hangtar.mariaradio.hu/Tevekeny_Szeretet

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitászigazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Categories:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük