79. Karitász egyperces – Aki a Szentlelket elküldte

Az Egyháznak és ezen belül nekünk, karitászosoknak az a feladatunk, hogy másokat is bevonjunk ebbe az Istentől kapott szeretetközösségbe szolgálatunkkal, tanúságtételünkkel, mosolyunkkal, bátorító és vigasztaló, erőt adó szavainkkal…

„Hozzátok intézett szavaim lélek és élet.” Jn 6,63b

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

A mi Urunk Jézus Krisztus az, Aki a megígérte és elküldte nekünk a Szentlelket. A Szentlélek az, Aki megerősít, vigasztal és mindent eszükbe juttat, amit az Úr mondott nekünk. Ő az, Aki életünk használati utasítását, a Szentírást sugalmazta és Aki ajándékaival eláraszt minket, hogy mindezek segítségével szentségben és igazságban, hűségben és boldogságban haladjunk a cél felé. A cél pedig nem más, mint Isten Önmaga, a Szentháromság, Atya, Fiú és Szentlélek.

Ez minden ember belső vágya is (az örök boldogság és szeretet), még akkor is, ha ezt sokan nem tudják, nem hiszik, ezért a legbenső vágyakból számukra nem lesz életcél. Cél nélkül az ember élete céltalan, ő maga pedig tévelygő lesz és végül elveszik.

Az Egyháznak és ezen belül nekünk, karitászosoknak az a feladatunk, hogy másokat is bevonjunk ebbe az Istentől kapott szeretetközösségbe szolgálatunkkal, tanúságtételünkkel, mosolyunkkal, bátorító és vigasztaló, erőt adó szavainkkal. Éppen ezáltal részesedünk mi magunk is a legfőbb Jó, az Isten teljes, végtelen és örök boldogságában. Ezen szolgálathoz a muníciót mind a Szentlélektől kapjuk, így veszünk részt mi személyesen is Krisztus megváltó művében éppen azzal, hogy a Szentlélek ajándékait felhasználva, testvéreinket, felebarátainkat is ehhez a szeretetközösséghez segítjük.

Ez a szeretetkör dinamikus, aktív, tevékeny, munkálkodó a nagy célért, hogy minden ember üdvözüljön és eljusson az igazság ismeretére. Ezt az aktivitást, örömöt, lelki erőt a Szentlélek tüze táplálja és szítja fel bennünk minden napon életünk és a világ végezetéig.

Nézzünk a karitász logora: középen a kereszt, melyből a Szentlélek tüze árad! Ez a mi jelünk, melyben győzünk, ez a mi zászlónk, mely alatt együtt haladunk a cél felé. Jézus a Jó Pásztor, Ő megy elől és az Atyához visz minket. Mi az Egyház közösségében követjük őt, energiánk, erőforrásunk pedig maga a Szentlélek!

Ebben a meggyőződésben kívánok áldott pünkösdi ünnepet minden karitász társamnak, családjának, szeretteinek!

Hirdetések:

·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban június 10-én szerdán 10.50 órakor kezdődik.

·         Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: https://www.mariaradio.hu/musor/4814/Tevekeny_Szeretet

·         Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Érseki Hivatala úgy készül, hogy meglesz tartva az augusztus 20-i Szent István király ünnepi szentmise és Szent Jobb körmenet a Szent István bazilikánál, ha addig nem romlik a vírushelyzet. Tegyük szabaddá magunkat erre a napra, ha lehet! A Szent Erzsébet Karitász Központ hamarosan kiküldi az erre vonatkozó felhívást és meghívót karitászosainknak a régióvezetőkön és karitász csoportvezetőkön keresztül.

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitászigazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Categories: